Ski Fagaras - 12 Aprilie 2009

Dupa ziua de ieri petrecuta in saua bicicletei, urmeaza etapa a 2-a a "combinatei", si anume ziua de ski. Dupa un mic dejun luat in tihna la hotelul Siesta de la Piscul Negru, si dupa ce cascam gura la avalansele imense ce acopereau serpentinele spre cabana Capra, parcam masina in dreptul cabanei mai sus amintite si incalecam pe skiuri cu directia Balea.
Caldura mare, zapada moale, chef - ioc. Din caldarea de sub Refugiul Salvamont Cota 2000, Florin si Corina au chef de urcat spre lacul Capra. Eu, mai comod, ma indrept direct spre Balea, traversand singur pantele abrupte de zapada dintre copertinele ce preced intrarea in tunel. Dupa orbecairea de rigoare prin bezna tunelului, ies pe nord intr-un soare orbitor, ajung la Paltinul, si ma instalez la soare, pe o banca, alaturi de o bere si 2 ciobanesti simpatici. Timpul trece, mai trece ai alta bere, si intre timp apar si Florin si Corina, tot prin tunel. Au fost intorsi din apropierea lacului de o panta incarcata de zapada instabila, insa au recuperat coborand o fatza super, cu o diferenta de nivel de 300m.

Mancam ceva, strabatem tunelul in sens invers, si incepem sa coboram spre Capra pe valcelul din dreptul copertinei tunelului. Multumita lui Florin, care dibuieste o combinatie fericita de limbi de zapada, ne dam jos de pe skiuri cu doar 20m deasupra soselei Transfagarasanului, la 200m mai jos de cabana Capra.

Foto: Doru; Cu: Corina si Florin