Bike & Hike - Isverna - 1 Mai 2009

Totul a pornit de la Matei, care ne-a pus la dispozitie un manunchi impresionant de chei, de la casa lui din Isverna.
Horatiu ma tot imbia cu perspectiva de-a petrece un nou 1 Mai pe plaiuri mehedintene, asa ca joi dupa munca, ies cu Oana pe la orele 21:00 din Bucuresti, ne reunim in Baia de Arama cu Roxana si Horatiu, si ca sa fie petrecerea completa, pe la 2-3 noaptea ne punem mintea sa bagam si turul nocturn al Isvernei. Nu de alta, dar ne simnteam odihniti si, printre altele, nu gaseam nici casa :)

Vineri - 1 Mai:
Trezire matinala, si plecam la inspiratie, intr-o tura de vreo 50km de bicicleta, in care ne-am preumblat pe la Padurea de Liliac, Pestera Ponoare si-al ei Pod al lui Dumnezeu, apoi inapoi spre Balta, si-am incheiat cu descoperirea unui drum-poteca superb, peste dealurile dintre Gornenti si Isverna. Intorsi acasa, ne intalnim cu Diana, Madalina si Robert, facem o plimbare pana la Pestera Isverna, apoi ne reunim si cu Gianina&Alin.

Sambata, 2 Mai - Tura de bike mult asteptata, circuitul Izvoarelor Cernei:
Traseul: Closani - Motrul Sec - Valea Motrului Sec - Valea Caprei - Poiana Schitului - Cerna Sat - Lacul lui Iovan - Izvoarele Cernei - Valea Motrului - Lacul Valea Mare - Closani;
Distanta: 85km;
Diferenta de nivel pozitiva:1490m;
Timp: ~9h (din care 6h deplasare, restul pauze);


Un traseu superb, ale carui puncte de atractie sunt Cheile Corcoaiei, forestierul din jurul Lacului lui Iovan si Izvoarele Cernei, cel mai mare izvor din Romania, impresionant prin cantitatea colosala de apa ce izvoraste brusc din pamant. O alta noutate este si forestierul de trecere intre Valea Motrului si Valea Cernei, intrucat toti cei ce ne povestisera de tura asta, inchideau bucla cu vreo 40km de asfalt, pe soseaua Herculane - Baia de Arama, varianta ce nu ne incanta mai deloc

Duminica, 3 mai:
Gianina si Alin sunt matinali si pleaca pentru o tura prin Crovuri, noi mai dereticam un pic, si pe la pranz plecam pentru o tura pe Vf. lui Stan (1465m), punctul de altitudine maxima din Mtii Mehedinti. Tura am facut-o in circuit, cu urcare pe o creasta abrupta (ce aminteste de Westwand-ul Pietrei Craiului), creasta pe care am facut cunostinta, intr-un moment de intimitate, cu Vasssssile, o vipera de toata frumusetea, nu foarte incantata ca-i calcam teritoriul (atitudine de inteles, avand in vedere modul in care am facut cunostiinta :D). Dupa ce am ajuns pe varful cel fotogenic si-am indurat 10 minute de grindina, am dat o fuga prin boscheti si pe "adevaratul" varf al lui Stan, mai putin cunoscut ca si fratele sau fotogenic.
Coborarea am facut-o rapid pe creasta vestica a varfului, ne-am despartit de Diana, Madalina si Robert, am fugit pentru a manca pe saturate la carciuma Casa Alba :P din Baia de Arama, apoi drumul spre casa, oboseala, si planurile pentru weekendurile ce urmeaza ;)
Multumim inca o data Matei, si poate ne mai chemati si data viitoare, cand sunteti si voi acolo ;)

Despre tura au mai povestit cu mai multe detalii Horatiu si Gianina&Alin

Foto: Roxana, Oana, Doru; Cu: Roxana&Horatiu, Diana, Madalina&Robert, Gianina&Alin