Bike Cindrel - 9 - 10 Mai 2009

Ziua 1:

Traseul de azi il urmeaza (pana in Paltinis) pe cel al maratonului Geiger 2008, al carui track e pregatit pe GPS.
Distanta: 76km;
Diferenta de nivel pozitiva: 2000m;

Dupa cum povesteau participantii de anul trecut, traseul este intradevar deosebit, atat ca nivel tehnic (avand toate ingredientele - de la forestiere prin padure si pajisti, la poteci inguste prin padure, pante de push-bike pe saturate si coborari tehnice), cat si ca peisaje, pe tot parcursul admirand crestele (inzapezite in perioada asta) Fagarasului, Cindrelului si Lotrului.
Intrucat vremea frumoasa si privelistile ne-au ademenit la pauze dese, din Paltinis am scurtat varianta initiala a maratonului, si ne-am lasat prada betiei vitezei pe coborarea pe sosea pana in Sibiu.

Ziua 2:

Traseul: Sat Fantanele - cabana Fantanele - Vf. Zavoiu (1456m) - Coasta Porumbelului - Sat Crint - Saliste - Sibiel - Fantanele;
Distanta: 48km;
Diferenta de nivel pozitiva: 1200m;


Caldura mare - asta-i elementul care-a marcat debutul traseului, care consta intr-un forestier ce urca constant, cu o panta ce nu cedeaza mai deloc, cale de vreo 6km si 500m diferenta de nivel, pana in pajistile alpine. De remarcat sleaurile de pe parcursul drumului, ce ne arata ca in caz de ploi sau vreme umeda, nu e de urcat pe aici.
Dupa ce iesim din padure, drumul strabate niste catune, urcand din ce in ce mai mult, pana la fosta cabana Fantanele (1250m). De aici, continuam pe o poteca din ce in ce mai ingusta si inclinata, dar practicabila pe bicicleta, pana in preajma varfului Zavoiu (1456m). Urmeaza o portiune plata, unde descalecam doar pentru a depasi arborii doborati de-a curmezisul potecii, si a ne uda picioarele incercand sa gasim o trecere prin niste adevarate mlastini ce bareaza drumul. Dupa iesirea din padure, se poate continua pe Coasta Porumbelului pana in satul Jina, insa potentiala ora inaintata la care ne-am fi intors in Bucuresti, ne-a facut sa optam pentru varianta coborarii mai rapide, prin catunul Crint, pana in orasul Saliste, de unde, dupa binemeritata bere de final, am strabatut ultimii kilometri ce ne desparteau de satul Fantanele si masini.

Foto: Oana, Florin, Doru; Cu: Oana, Corina, Florin