Ski Touring - Sinaia-Moeciu de Sus - 28-29 Ianuarie 201228 Jan: Cota 2000 - Plaiul lui Pacala - Cab. Padina - zona Saua Strunga;
1 Jan: Cab. Padina - Saua Strungulita - creasta Leaotei - Culmea Barbuletului - Moeciul de Sus;


Odata cu venirea zapezilor, a inceput si sezonul de ski de tura, deschis cu o traversare Sinaia - Moeciu. Trupa mare, cu Silvia, Corina, Cata, Sorinescu si subsemnatul din Bucuresti, reuniti cu Iulia, Horia, Mihai si Sorin din Brasov.

Pe platoul Bucegilor stratul de zapada e subtire si inghetat, insa creste treptat odata cu coborarea spre Padina pe Plaiul lui Pacala, lasand loc pulverului mult visat.

Din Padina urcam spre Saua Strunga, si ne stabilim pe o fata cu zapada proaspata, pe care o tocam pana la 'sange', inainte de a reveni la cabana pe inserat.

A doua zi dimineata ne intampina cu -20 grade Celsius, asa ca asteptam razele soarelui inainte de a ne pune in miscare. Urcam pe acelasi drum ca ieri, insa ne abatem spre muntele Tataru, si trecem in masivul Leaota prin stanga Seii Strungulita. Intre vf Bucsa si Duda Mare gasim o fata sudica cu pulver indesat, asa ca nu rezistam si ne lasam si pe-aici urmele virajelor. Incheiem ziua cu o coborare pe culmea Barbuletul pana in Moeciu de Sus, unde zapada e atat de abundenta incat mai alunecam cativa km pe strada principala pana la punctul de extractie.

Foto: Iulian Cozma, Sorin, Doru